pondelok 3. augusta 2015

Niečo pre romantikov

Zdraví vás BG xD. Keďže už tie základné anime žánre poznáte, rozhodla som sa vám spraviť také malé 3 mini recenzie na nejaké to romantikuš anime ( Gwen, totok radšej ani nečítaj ).  
Romantické preto, že každý z nás má občas tú "slabú chvíľku" a chce si proste pozrieť niečo, kde milostný príbeh hrdinov je oveľa lepší ako ten náš... Ideálna kombinácia je romanticko-komediálne. Tam si až tak biedne na tom neprídete, lebo vás to aj rozosmeje. Tak ak máte chuť niečo dobré zmrkúť, tuto máte pár (áno, 3 je sakra veľa) na výber.




Kaichou wa maid-sama

Žáner: komédia, romantika

Počet epizod: 26
Toto anime je taká oddychovka, pri ktorej sa nemálo ráz držíte za brucho a snažíte sa znovu nabrať dych. Animácia je naozaj pekne spravená a príbeh (aj keď pre niekoho možno všedný) zaujme. Už hneď v prvom diely dej nezaostáva ako pri niektorých, že v prvom diely sa nič moc nestane.
Hl. hrdinka Misaki Ayuzawa je predsedkyňou na strednej škole, škole skôr pre chlapcov, preto sa snaží, aby v nej bolo viac dievčat. Misaki vládne tvrdou rukou, pretože chalanov "moc v láske nemá". Priam ich nenávidí. No, každý máme svoje tajomstvá. To jej je, že po škole na čiastočný úväzok pracuje v kaviarni, čo by až také zlé nebolo. Ale tu máte ako úbor šaty pre slúžky. Keby to niekto zistil, jej reputácia by bola v háji, no ako každé tajomstvo, aj to jej niekto odhalil. Šarmantný, milý a idol všetkých báb Takumi Usui. Každá jedna by ho chcela, no on má oči len pre jednu. A takto sa začína príbeh plný romantických scén (no dobre úplne prepchaný nimi neni, ale je ich tam dosť), vtipných chvíľ a nečakaných vecí. Ako to dopadne medzi silnou ale aj miestami hanblivou babou Misaki, ktorá nenávidí chalanov a milým, okúzľujúcim playboyom Takumim ?


Lovely Complex

Žáner: komédia, romantika
Počet epizod: 24

Výborné anime. Pri tomto nemáte nádej sa nezasmiať. Tutok som doslova plakala od smiechu. Príbeh je zaujímavý, vtipný a nádychom romantiky a rozpakov. Je to robené z pohľadu
baby, takže miestami som sa cítila byť doslova ňou, pretože prežíva také chvíle, ktoré tým našim pubertiakom nie sú zase také cudzie. Do deja sa dostanete až strašidelne rýchlo.
Risa Koizumi je dievča, ktoré je na svoj vek ... no moc vysoké. A Otani Atsushi je chalan, ktorý je na svoj vek ... no je to proste malý prcek, ktorý by vám slúžil ako opierka. Týchto dvoch každý považuje za komediálne duo, lebo sa furt hádajú a "postrkujú". Aj učiteľ ich má za komediantov. No ako plynie čas, začína si Risa pomaly ale isto uvedomovať, že to, čo cíti k Otanimu neni čisto len "priateľstvo".




 Romeo x Juliet 

Žáner: drama, fantasy, romantika
Počet epizod: 24

Ako názov napovedá, toto anime je o láske a strastiach dvoch zamilovaných, osudom prenasledovaných ľudí. Každý poznáme smutný príbeh o láske takej veľkej, že siaha až za hranice smrti. Toto anime vám ukáže, že aj v tých najťažších chvíľach vždy existuje aj nejaká tá prťavá nádej. Najslávnejšia tragická láska od Shakespeara.  Juliet (Júlia), posledná z rodu Capuletov a Romeo, syn jediného a odvekého nepriateľa. V krajine plnej chudoby, smútku a kvapky nádeje sa zrodí láska čistá ako Iris ( biely kvet, ktorý sa tam vyskytne dosť často). Má táto láska nádej, že sa vyhne tragickému koncu, alebo skončí tak, ako všetci vieme ? Bude láska Romea a Júlie pretrvávať aj po smrti, alebo sa vyskytnú nejaké okolnosti, ktoré tomu zabránia ? Budú títo dvaja žiť šťastne až do smrti ? To sú otázky, na ktoré musíte nájsť odpovede sami.

Tak dúfam, že si nejaké po prípade pozriete a Navidenou, lúči sa s vami BG.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára