štvrtok 8. októbra 2015

Twilight sa vracia...Tentokrát v inej podobe.

Life and Death: Twilight Reimagined 

Po opustení počiatočnej traumy, mám odvahu napísať môj názor na túto...ako to nazvať "Paródiu"? Najprv som sa smiala, s tým, že je to dobre premyslený vtip. "Nový" príbeh o tom ako hlavný hrdinovia zmenia pohlavie. Zo záhadného Edwarda sa stane stále rovnako záhadná Edythe a z úplné obyčajnej Belly - Belau (to len mne to znie tak indiánsky?).



Z Edwardom,po novom Edythe zdieľam rovnakú dávku zdesenia.


Prečo sa vôbec autorka rozhodla niečo takéto vypustiť spod svojho pera na papier? Prečo pre Boha napísala niečo takéto? To ju už nevedelo napadnúť niečo nové? Alebo jej nestačia jej starí hateri, ktorí sa s radosťou pustili do filmového obsadenia Twilightu ako takého? To nik nevie. Stephenie Meyer napísala originálne scifi - Hostiteľa, napísala Twilight, ktorý chytil za srdce milióny dievčat, ktoré začali milovať svojho vysnívaného bledého, storočného, a aby som nezabudla - dokonalého Edwarda, ehm....po novom Edythe. Buď autorka myslela na mužskú časť populácie (lebo, sexi,bledá,dych vyrážajúca storočná upírka, ktorá ma chuť vám vysať krv, očarí stopro každého chlapca). Nuž, zámery autorky pre mňa zostávajú ukryté pod rúškom tajomstva.


Určite ste si aj vy položili otázku: To bude o tom istom? Môj mozog, úplne bez môjho dovolenia, hneď potom ako si predstavil Edwarda ako ženu, začal prehrávať film, len s touto VEĽKOU nepríjemnou zmenou k tomu. Vyzeralo to asi takto:

Belau sa rozhodne odsťahovať k otcovi (mame?). Jeho život sa nečakane zmení. Nové prostredie, nová škola, množstvo zvedavých očí, ktoré si ho premeriavajú. A potom prichádza ONA, bledá, tajomná a očarujúco krásna Edwarda Cullen...teda Edythe. Zo začiatku sa zdá, že je voči Bellauovi vyslovene antipatická, no neskôr sa s ním dáva do reči, potom mu neuveriteľným spôsobom zachráni život pred dodávkou, ktorá by ho určite zabila (Tu se Belau musí cítiť ako tá najväčšia padavka, keď nevie zastaviť jednou rukou blížiacu sa dodávku, keď to vie aj jeho úplne "obyčajná" spolužiačka) Vtedy Belau pochopí, že Edithe je viac než len tajomná (kulturistka) a rozhodne sa zistiť, čo je vlastne zač. Postupne začne mať podozrenie, že nie je len úplne obyčajná dospievajúca teenegerka. Po krátkom rozhovore so starým priateľom Jacobom .

Počkať, počkať... Houstone, máme problém, ktorý má MEGA veľké rozmery. Ako všetci vieme, fanúšikovia Twilightu boli rozdelený do dvoch znepriatelených táborov- TEAM Edward a TEAM Jacob.
Edward a Jacob, bojovali o priazeň Belly, takže teraz logicky, by mal byť Jacob...tiež žena. Takže, ak som to dobre pochopila dve baby,  storočná upírka a vlkodlačka(?)  budú dobývať srdce Bellaua...Romantický trojuholník v ktorom je jeden chlapec a dve dievčatá. MEGA divné...

*Stále sa nevie vyrovnať s tým, že Jacob bude žena.*


Po krátkom rozhovore so starým priateľom Jacobom, či skôr (toto je hriech spraviť) s jej priateľkou Janet, Jansport...(alebo niečo iné) , jeho podozrenie začína byť ešte silnejšie.  Bellau si prečíta indiánsku knihu legiend a niečo pohľadá na google a zistí "šokujúcu" pravdu - Edythe je upírka. Nakoniec to prizná aj ona sama. Vysvetlí mu fakt, že jej rodina sa považuje za niečo ako vegetariánov, pretože pijú len zvieraciu krv a neskôr mu povie aj o prítomnosti iných upírov v našom svete. Vtedy do kľudného malého mestečka Forks prichádzajúci zlý upír James ( aj on by mal byť žena...), brúsiaci si tesáky na Bellaua. Našťastie sa Edythe podarí Jamesa zneškodniť a Bellaua zachrániť.



Ak aj vy zdieľate moje pocity a kladiete si otázku: Môže byť niečo horšie ako toto? (Áno, môže.) Vždycky môžu natočiť film. A to bude paródia sama o sebe.


Možno to nebude až také zlé ako to na prvý pohľad vyzerá, ale predsa...Ak to bude mať ten istý dej, tie isté dialógy,už len toto je zlé. A to čo spravila autorka so svojimi postavami. To ako Edward zoženštie a Bella zmužnie....Bojím sa, a mám na to právo. Autorka sa mala radšej rozhodnúť napísať novú sériu a radšej príbeh Edwarda a Belly s akýmikoľvek zmenami pustiť z hlavy.

-Evalien



Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára